domingo, 10 de noviembre de 2019

SÈGLE XX

En els primers anys del segle XX augment molt les ganes de viatjar i la curiositat d'europeus/as de les classes mitjanes i altes.
L'aparició de l'automòbil va oferir noves possibilitats per on viatjar. Després de les guerres mundials, el turisme va tindre una gran decaiguda.
Llavors sorgeix el TURISME SOCIAL, l'any 1920 es va organitzar un congrés sobre el temps lliure de les persones treballadores, on es va assenyalar la necessitat d'organitzar un temps d'oci. 

En canvi eren molt pocs els països que les vacances en les quals es pagaven entre 3 i 6 dies a l'any.
A aquesta mena de turisme el va definir el BITS (Bureau international porta Tourisme Social), com el conjunt de relacions i fenòmens del resultat de la participació en el camp turístic d'estrats socials econòmicament febles, predominava la idea de servei i no de lucre. Consistia en accions i plans duts a terme per les administracions públiques, com també per grans empreses o sindicats, que permetien l'accés al turisme dels sectors amb baixos recursos econòmics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

ANIMACIÓ TURÍSTICA

La OMT (Organisme mundial de turisme) la defineix com tota acció realitzada en o sobre un grup, col·lectiu o mitjà, amb intenció de d...